Rijbewijs gehaald? Welke auto kies je dan?

Je hebt je rijbewijs! Dat betekent dat je eindelijk zelf lekker mag rijden en niet meer overal heen gebracht moet worden. Om dit plaatje helemaal compleet te maken zou een eigen auto natuurlijk top zijn. Je kan dan gaan en staan waar je wilt. Via shortlease kun je heel gemakkelijk één van de nieuwste auto’s rijden die uitermate geschikt zijn voor jongeren. Normaal gesproken zou je deze auto niet zo snel aanschaffen, omdat andere auto’s in de aanschaf goedkoper zijn. Ontdek welke auto’s jij nu kan rijden door middel van leasen.

Toyota Aygo/Citroen C1/Peugeot 108


Deze modellen zijn over het algemeen vrij identiek aan elkaar, maar verschillen wel in prijs. De Citroen C1 is de goedkoopste van het stel. De auto’s zijn ideaal voor jongeren. Ze zijn zeer zuinig in verbruik. Dit komt mede door de 1.0 motor die zich in de auto bevindt. Door het kleine en compacte voormaat, zijn ze zeer gemakkelijk te parkeren. Kleine plekjes hoeven niet langer overgeslagen te worden. Wanneer je zelf bent afgereden in een grote auto zal dit wellicht wel even wennen zijn. Het enige nadeel aan deze compactheid, is dat het daarom ook weinig beenruimte met zich meebrengt. Je vrienden passen wel op de achterbank, maar het is natuurlijk minder comfortabel dan een grote auto. Mocht je nou de nieuwere modellen vooralsnog te duur vinden in de aanschaf, dan kun je ook altijd nog kijken naar een ouder model. Voor deze modellen gelden vaak dezelfde kenmerken alleen zit het er iets minder modern en luxe uit.


Seat Mii/VW Up!/Skoda Citigo


Ook deze drie modellen zijn technisch gezien identiek aan elkaar. Het grootste verschil met de bovengenoemde modellen, is dat het hier financieel niet zoveel uit maakt welke je koopt. Wel moet je er rekening mee houden dat je bij de Seat Mii airco erbij moet kopen. Dit kan latere inruilproblemen voorkomen. Het maakt verder niet veel uit welke van de drie modellen je uitzoekt. Het is een pure kwestie van smaak. Ten opzichte van de bovengenoemde modellen, hebben deze auto’s ook een iets sportievere uitstraling. Bovendien bevatten de auto’s zeer comfortabele stoelen. Toch maakt het qua beenruimte niet veel uit of je nou voor een Aygo gaat of een Seat Mii.


Renault Twingo


Dit model heeft dezelfde voordelen als alle andere auto’s tot nu toe: zuinig in verbruik, klein maar fijn en makkelijk te parkeren. Het heeft naar mijn idee wel wat weg van de Fiat 500, maar is iets goedkoper in aanschaffing. De motor zat voorheen bij het oude model voorin, maar is nu naar achteren verplaatst om zo meer binnenruimte te creëren. Bovendien is de nieuwe Renault Twingo best milieubewust. Zo zou de Twingo nooit meer dan 99gram CO2 uitstoten.


Dacia Sandero


Er zijn nu genoeg kleine auto’s besproken. Wil jij meteen een sprong in het diepe wagen en een grotere auto rijden? Dan is de Dacia Sandero een goede keuze. Je hebt lekker veel ruimte bij dit model en hoeft je dus nooit zorgen te maken om ruimte gebrek. Bovendien is deze auto (ondanks zijn grootte) niet erg duur in aanschaf en ook niet in verbruik. De auto heeft veel van dezelfde onderdelen als de Renault Clio. Echter, rijdt de Renault wel iets beter. Ondanks dus extra ruimte, rijdt deze auto dus wel minder verfijnd dan de bovengenoemde auto’s.

Elke auto heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dus aan jou welke auto het beste past bij jouw persoonlijke smaak. Door short lease is één van deze auto’s binnen handbereik !