3 redenen om een tweedehands vorkheftruck te kopen

Ben je momenteel werkzaam voor een bedrijf en kunnen jullie wel een extra vorkheftruck gebruiken? Misschien heb je er al één of meerdere in gebruik, of misschien wordt dit je eerste exemplaar. Een vorkheftruck kan een flink dure aanschaf zijn. Maar heb je al eens aan een tweedehands machine gedacht? Dit zijn 3 redenen om een tweedehands vorkheftruck te overwegen.


1. Goedkoper in aanschaf


Het grootste voordeel van de aanschaf van een tweedehands machine is ongetwijfeld de prijs. Hoe je het ook bekijkt, een gebruikt exemplaar is altijd goedkoper. Het prijsverschil met een nieuwe vorkheftruck heb je grotendeels zelfs in de hand. Koop je een machine die slechts een jaar oud is? Dan is deze uiteraard duurder dan een tweedehands vorkheftruck die al een jaar of 5 in dienst is.

2. Direct op voorraad


Heeft je bedrijf op zeer korte termijn een extra vorkheftruck nodig? Of is een huidige machine kapot gegaan en kan je niet zonder? Als je een nieuwe vorkheftruck koopt, kan het heel goed zijn dat hier een bepaalde levertijd op zit. Veel nieuwe vorkheftrucks zijn niet uit voorraad leverbaar. Als je kiest voor een tweedehandse, is deze vaak direct klaar voor gebruik. Nadat je alle papieren hebt geregeld, kan je je vorkheftruck meenemen en direct in gebruik nemen.

3. Ook op papier helemaal van jou


Misschien heb je er al eens over nagedacht om een vorkheftruck te leasen. Leasen kan ook goedkoper zijn dan het aanschaffen van een nieuwe vorkheftruck. Echter is het nadeel van leasen dat het nooit je eigen machine zal zijn. Je kan het vergelijken met een koop- en een huurhuis. Je betaalt een maandelijks bedrag voor je vorkheftruck, maar het apparaat zal op papier nooit van jou zijn. Als je een tweedehands machine koopt, is deze wél volledig van jou. Je kan je vorkheftruck, als je het niet meer nodig hebt, ook weer verkopen aan een nieuwe eigenaar.

man in blue jacket holding forklift frame